Protester hoppas rädda fritidsgården i Olofstorp

Elever kämpar för sin fritidsgård

Ungdomar i Olofstorp i nordöstra Göteborg engagerar sig nu alltmer för att få behålla sin nedläggningshotade fritidsgård.

Högstadieleverna på Bergums skola gick idag bland annat runt i klassrummen med namnlistor där budskapet till politikerna är "Rör inte vår fritidsgård".

– Våra rektorer pratar rätt mycket om att det är mycket vandalisering ute på skolor och så. Och fritidsgården gör ju att människor samlas på ett ställe och inte är ute och förstör. Den räddar ju skolorna från förstörelse. Om inte fritidsgården skulle fler folk hänga ute det skulle bara bli värre, säger Hedvig Rönhede.

– Om man inte vet vad man ska göra så kan man ändå gå hit och träffa folk och ha kul, säger Tobias Sörensen.

Stadsdelen har två andra fritidsgårdar, i Hammarkullen och Hjällbo, men det ser ungdomarna helst inte som något bra alternativ.
– Man kan ju ta sig dit om nu fritidsgården läggs ner, men man vill ju ha en i närheten. Och här har vi en bra fritidsgård som de flesta tycker om, säger Romeo Koritsa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".