Blandade reaktioner om Volvobud

Det fins en risk att resultatet av svensk forskning och ny teknik försvinner till Kina om Geely köper Volvo PV av Ford, varnar underleverantörsorganisationen Clepa. Men bland Volvoköpare i Göteborg hördes mest positiva reaktioner.

Vd:n för den europeiska underleverantörsorganisationen Clepa, Lars Holmqvist, avråder till och med underleverantörer att leverera till Volvo om Geely köper personbilstillverkaren, enligt Ekot.

Men gårdagens besked möttes ändå av mestadels positiva reaktioner. Så även bland de som funderar på att köpa sig en ny Volvo i Göteborg.

– Jag tror inte att det är så stor skillnad så länge produktion och utveckling ligger i Göteborg.

– Jag tror inte att detta kommer att påverka det varumärket de byggt upp.

– Man måste titta på affärsplanen och hur mycket pengar de är beredda att satsa.

De personer i bilköpartankar som Västekot pratat med är alltså överlag positiva till beskedet.

Per Höglund, försäljningschef på Bilia i Sisjön, ser också ljust på det svenska bilföretagets framtid.

– För Volvo måste det ju vara positivt eftersom de har världens största bilmarknad att arbeta emot och det innebär ju att det kommer att bli effekter för oss om man tar fram fler modeller och säkrare modeller. Så jag tror att de kan förädla och utveckla varumärket ganska rejält, säger Per Höglund.

Marcus Léonarde
marcus.leonarde@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista