Göteborg

Ny förskolebrand i Västra Frölunda

Ännu en förskola i Västra Frölunda har eldhärjats. Det är andra gången på två dagar som det brinner på en förskola i området. När polispatruller anlände till platsen blev de utsatta för stenkastning.

Det var vid klockan 21.30 på torsdagskvällen som det började brinna på förskolan på Smaragdgatan i Västra Frölunda. Det brann i ett rum och på byggnadens fasad. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka elden, men när polisens patruller kom till platsen blev de utsatta för stenkastning av fem ungdomar.

– De stod på ett berg vid förskolan och kastade ner stenar, säger Johan Ljung, biträdande vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland.

Ungdomarna försvann sedan från platsen, och hittills har ingen misstänkt gripits för stenkastningen, enligt Johan Ljung.

Orsaken till branden är inte känd.

Det är andra gången på två dagar som det brinner på en förskola i samma område. I går kväll utbröt en brand på en förskola på Bronsåldersgatan. Enligt polisen fanns det tecken på att den branden var anlagd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista