Frölunda-Modo 4-2

Välbehövlig vinst för Frölunda

Frölunda tog säsongens tredje hemmaseger. Modo avfärdades med 4-2 som har det tungt i årets elitserie.Radiosportens Jonas Enarson tar ut Lagens lirare:
Frölunda: Per-Johan Axelsson
Modo: Mats Zuccarello-Aasen

Det var två lag som verkligen var i behov av poäng som ställdes mot varandra i Scandinavium, i synnerhet gästande Modo. Men av det syntes inte mycket på isen. Det var tamt, snällt, händelsefattigt och emellanåt lamslaget.

Och för jumbon Modo fortsätter det att se riktigt jobbigt ut. Trots en spelmässigt ganska jämn kamp inkasserade det forna topplaget säsongens nionde förlust.

Avsaknaden av ledargestalterna Andreas Salomonsson och Niklas Sundström är verkligen tydlig. Inte konstigt att sportchefen Fredrik Andersson jobbar hårt på förstärkningar på forwardssidan.

Laget tog visserligen ledningen (Mats Zuccarello-Aasen) och höll 2-2 när två perioder var avklarade. Men i den avslutande akten sänktes Modo av en norsk landslagsduo.

Mathis Olimb hittade Martin Röymark som framför mål rakade in 3-2 med en backhandavslutning. Och med 48 sekunder kvar av matchen sköt Fredrik Pettersson in 4-2 i tom kasse.

För Frölunda var de tre poängen välbehövliga då laget har högre ambition än den åttonde plats de låg på inför mötet. Dessutom förbättrade Frölunda på sin hemmastatistik, tredje vinsten, som hittills varit ganska skral.

Frölunda-Modo 4-2 (2-1, 0-1, 2-0)

Första perioden: 0-1 (3.21) Mats Zuccarello-Aasen (Per-Åge Skröder) , 1-1 (5.31) Carl Klingberg (Oscar Hedman, Martin Röymark), 2-1 (10.55) Tomi Kallio (Mathis Olimb, Mikael Johansson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-2 (1.10) Josh Green (Morten Madsen, Mats Zuccarello-Aasen).

Tredje perioden: 3-2 (8.05) Martin Röymark (Mathis Olimb, Riku Hahl), 4-2 (19.12) Fredrik Pettersson (Per-Johan Axelsson) mål i tom kasse.

Skott: 24-22 (8-6, 6-12, 10-4).

Utvisningar Frölunda: 4x2.
Utvisningar Modo: 5x2.
Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm.
Publik: 11 088.


Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista