Taxi Kurir säger upp kritiker

Fyra taxichaufförer har stämt Taxi Kurir Göteborg för att de tar ut avgifter som inte står inskrivna i avtalen.

Fyra styrelsemedlemmar från förarnas åkareförening CRW Droskåkeri AB har blivit uppsagda. Samma styrelsemedlemmar som lämnade in stämningsansökan.

– Efter att stämningsansökan lämnats in och kommit till Taxi kurir så blev de personer som lämnade in stämningsansökan uppsagda av Taxi kurir med en gång, säger taxichauffören Patrik Drevhage.

Har ni fått någon sorts information om avgifterna?

– Det har inte skrivits in i avtalen att de har för avsikt att ta ut de här extra avgifterna. Det har istället skett i samband med de så kallade månadsavräkningarna.

Taxiförarna Roland Wassfelt och Patrik Drevhage berättar att fler taxiförare har blivit uppsagda för att de ifrågasatt Taxi Kurir Göteborg. Att styrelsemedlemmar och ordförande i Åkareföreningen får sparken är heller inget nytt. Det har, enligt Roland Wassfelt och Patrik Drevhage, hänt två gånger innan.

– Den första ordföranden blev omgående uppsagd. I den förra föreningen, Åkareföreningen, blev en man uppsagd redan 2005 när han började ifrågasätta allting.

Den nuvarande ordföranden är också med på stämningen och har därför via automatik också blivit av med arbetet.

Är det därför ni får sparken - för att ni lämnat in stämningsansökan?

– Taxi Kurir har inte kommit med någon motivering men eftersom det är vi fyra som utgår vi ifrån att det är så.

Vd för Taxi Kurir Göteborg, Magnus Klintbäck, vill inte kommentera.

Skoob Salihi
skoob.salihi@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista