Idrottsledare utbildas

Integration mål med kursvecka

En utbildningsvecka för idrottsledare börjar den här veckan i Härryda och Mölndal. Förutom de båda kommunerna så är Västsvenska idrottsförbundet och organisationen SISU Idrottsutbildarna med och arrangerar.

 – Vi gör det för att våra ledare ska få en chans att utbilda sig på ett sätt där man komprimerar utbildningsveckan och erbjuder ett smörgåsbord med allt från inspirationsföreläsningar till kurser, säger Sandra Cronehag som är idrottskonsulent i Härryda och företräder både Västsvenska idrottsförbundet och SISU idrottsutbildarna.

Aktiviteterna omfattar bland annat kurser i akut omhändertagande, kostföreläsning, inspirationsföreläsning med den tidigare brottaren Martin Lidberg och kursen "Fotbollens avspark".

Sandra Cronehag säger att målet med veckans aktiviteter är att få bra, engagerade och välutbildade ledare.

Hon säger också att ett mångkulturellt ledarskap i olika idrottsföreningar är en av veckans viktigaste punkter och något alla inblandade parter kommer jobba mycket med.

– Det är ett önskemål och en vilja att det ska vara mångkulturellt och det är ett stort mål för oss.

Varför är det så viktigt?

– Det är viktigt för att vi vill få in alla. Vi har människor här med invandrarbakgrund som behöver komma in i föreningslivet. Vi behöver dem och de behöver oss, så det är ganska enkelt tycker jag.

Skoob Salihi
skoob.salihi@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista