Ingen granskning av Ullevi

Det blir ingen särskild granskning av Gamla Ullevi-bygget som göteborgsmoderaterna begärt. Revisorerna avgör själva vad de granskar, slog kommunstyrelsen fast idag Men en faktainsamling har revisorerna ändå gjort - och den pekar på brister i besluten.

Lite motsägelsefullt säger kommunens revisorer att de inte granskar på begäran av politiker. Men en faktainsamling om bygget av Gamla Ullevi är gjord - och den pekar på brister.

För det första har kommunfullmäktige inte kunnat ta beslut om kostnaden på ett tydligt sätt. 180 miljoner kronor var ramen 2005 när kommunala bolaget HIGAB fick uppdraget, men prislappen blev nästan det dubbla, 350 miljoner. Mer lär det bli för att komma till rätta med vibrationerna i grannhusen.

För det andra var det oklart vem som skulle ta "stöten" om det blev dyrare - HIGAB eller kommunen som ägare.

För det tredje har inte fullmäktige fått den kostnadsredovisning som efterlystes för fyra år sedan - trots påstötningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista