1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
Frölunda-Linköping 3-1

Hemmastarkt Frölunda vann

Trots ett inte alltför övertygande spel lyckades Frölunda glädja sin hemmapublik och besegra Linköping med 3-1.


Radiosportens Christian Olsson tar ut Lagens lirare:
Frölunda: Joel Lundqvist
Linköping: Tony Mårtensson

Detta var Frölundas fjärde raka seger på hemmais för säsongen.

Inför matchen i Scandinavium hade Linköping tagit elva poäng på de fyra senaste matcherna och visat på en stigande formkurva, men nu blev det stopp.

Att det varit en veckas uppehåll i Elitserien på grund av landslagsspel märktes i den första perioden. Båda lagen hade svårt att få till något ordnat spel. Passningsspelet lyste med sin frånvaro och tempot var inte överdrivet högt.

Frölunda kom till flest avslut, mycket tack vare två numerära övertag, men Fredrik Norrena i Linköpings mål hade inga större problem med att mota de 13 skott Frölunda lyckades åstadkomma.

Mitt i den andra perioden tog Linköping ledningen på en mönsterkontring där Mikael Håkansson och Tony Mårtensson spelade fram förre Frölundaiten Jari Tolsa till 1-0.

Det tog dock bara en minut och fem sekunder för Tolsas gamle kedjekamrat Joel Lundqvist att kvittera gästernas ledning på ett hårt skott upp i krysset. Joel var strax därefter med om att spela fram Tomi Kallio till dennes femte mål för säsongen, och Frölundaledning.

Just Lundqvist och Kallio var ett par av de i hemmalaget som hade svårt att få spelet att stämma i den första perioden.

I Karjala Cup fick Patrik Zackrisson en kraftig smäll i matchen mot Ryssland och tvingades vila i matchen mot sina gamla klubbkamrater - en klar försvagning för Linköping.

Den definitiva segerpucken satte Mathis Olimb i numerärt överläge efter knappt 14 minuters spel i den sista perioden.

Frölunda-Linköping 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)

Andra perioden: 0-1 (11.10) Jari Tolsa (Tony Mårtensson, Mikael Håkanson), 1-1 (12.15) Joel Lundqvist (Per-Johan Axelsson), 2-1 (15.56) Tomi Kallio (Mathis Olimb, Joel Lundqvist).

Tredje perioden: 3-1 (13.56) Mathis Olimb (Joel Lundqvist, Tomi Kallio) spel fem mot fyra.

Skott: 30-29 (13-7, 12-8, 5-14).
Utv, Frölunda: 3x2, 1x10. Linköping: 4x2.
Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm.


Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".