Minst sju brandmän vid kvällsbränder

Räddningstjänsten i storgöteborg skärper sina rutiner när det gäller att larma ut brandmän till vissa bränder kvällstid.

Detta efter att en hemmagjord mólotov-cocktail, kastats mot en av räddningstjänstens bilar, en under en utryckning igår kväll - dock utan att träffa.

Ledningen för räddningstjänsten i storgöteborg är oroad eftersom en liknanade händelse inträffade för ett par månader sen.

Håkan Alexandersson är ställföreträdande räddningschef.

– Även om den här stenbumlingen var allvarlig och fick personskador som följd så känns det här brinnande föremålet som värre rent mentalt.

Nu går det inte att blunda för att detta var överlagt och riktat mot oss. Det är mycket frusterande och gör en förbannad och får en att undra: vad är man ute efter? Det här känns riktigt allvarligt.

Det beslut ni nu har fattat innebär att minst sju brandmän ska åka ut på bränder i bilar och containrar kvällstid. Varför är det viktigt att ha så många brandmän ute i sådana mindre och tämligen bagatellartade bränder?

– Det är för att ha koll på omgivningen. De som håller på med själva insatsen har ju svårt att hålla koll på vad som händer bakom ryggen. Därför behöver vi  släppa till  personer som håller koll på vad som händer i omgivningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".