Jan Strannegård, presstalesman på polisen.

Många tips om våldtäktsman

Över 350 tips har kommit in till polisen i Göteborg som handlar om den man som senaste tiden ringt på hos kvinnor i bland annat Johanneberg och Majorna. Polisen arbetar med sex utredningar mot honom om våldtäkt, försök till våldtäkt och sexuella ofredanden.

Dessutom finns ytterligare ett tiotal anmälningar om sexuella ofredanden.

Den misstänkte gärningsmannen har ringt på hos kvinnor bosatta bland annat i Johanneberg och Majorna. När han väl kommit in i lägenheten så har han på olika sätt försökt förgripa sig på kvinnorna. Mannen har även cyklat, kört moped eller gått ikapp kvinnor. Han har varit grov i munnen, talat rakt på sak och i några fall har han använt våld. Brotten har skett på vardagseftermiddagar mellan kl 14.30 och kl 19.00.

Polisen har hittills tagit emot över 350 tips från allmänheten, poliser och instutioner. Mannen tros vara i 20-årsåldern, cirka 170 cm, normal kroppsbyggnad, eventuellt lite kraftig och mörkt kortklippt hår. Gärningsmannen pratar bra svenska eventuellt med viss brytning. Hans klädsel har beskrivits som mörk och ganska "pösig". Han har vid några tillfällen setts använda en mörk mountainbike och moped.

Tips och iakttagelser kan lämnas på polisens tipstelefon 031-739 25 02.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".