Torslandaskolan på Hisingen har totalförstörts i en brand i helgen. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.
skolbranden i torslanda

Måndag utan skola för eleverna

Idag var första dagen utan skola att gå till för 370 elever och lärare på den nedbrunna Torslandaskolan. Undervisningen är inställd idag och imorgon.

Sedan ska eleverna årskursvis ut till Noleredsskolan, Lillebyskolan, Nordlyckeskolan och Trulsegårdsskolan, det säger Eva Hansell, verksamhetschef för barn och utbildning i Torslanda.

– De lokalerna får ersätta den närmaste tiden och vi hoppas att den tiden inte ska vara så mycket längre än några veckor framåt. Men det blir ju så att man måste planera det här stegvis och det här är den första åtgärden och det känns bra för det är ju ändå kända miljöer. Idag ska jag och stadsdelschefen träffa lokalsekretariatets representanter för att diskutera ersättningslokaler under en längre tid. En ny skola kan ju dröja en eller par år, säger Eva Hansell.

Hur ska undervisningen gå till i de provisoriska lokalerna utan de läromaterial som ni är vana att använda?

– Som tur är nu så har vi ju ett par veckor framför oss när eleverna kommer gå i lokaler där läromaterial finns. Det kanske inte kommer att räcka till allt, men man får hjälpas åt och låna av varandra. Vi kommer så snabbt som möjligt skaffa fram datorer till personalen, för mycket av deras dokumentation ligger ju på datorerna som inte finns kvar. Men på hårddisken finns ju som tur är mycket kvar. Det ersätter ju absolut inte allt det som är försvunnet, självklart, säger Eva Hansell.

Annelie Malmborg
annelie.malmborg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".