Klasser samarbetar i musikal

Om alla barns lika värde handlar föreställningen Regnbågens barn. Det är elever i klass fyra och fem på Böskolan som fått stipendium för att arbeta med musikalen och sätta upp den på Stadsbiblioteket.

– I musikalen är det 52 barn från fyran och femman som är i regnbågens alla färger. De hittar en skatt som alla vill ha och så börjar de bråka om den. Det blir en fight och så splittras regnbågen. Det blir tråkigheter och ledsamheter och tillslut kommer man på att det bästa är om alla är tillsammans, säger läraren Johanna Frisack.

Varför valde ni det här temat?

– Att göra musikalen medför så många positiva effekter. Även om vi inte har några problem på våran skola med rivaliteter mellan klasserna så händer det ju ofta att man spelar mot varandra på fotbollsplan. Nu spelar man med varandra istället, det blir en gemenskap.

Paul de Bjer som går i fjärde klass och Lotta Lestrup som går i femte klass är två elever på Böskolan som jobbar med musikalen Regnbågens barn. Musikalen uppförs i maj på Stadsbiblioteket.

– Det är jättekul, det är roligt att dansa och så är handlingen bra. Det är en riktig musikal och vi ska uppträda inför många.

Känns det nervöst?

– Ja vi har inte provat än. Vi har inte framfört på scen än. Vi har nog inte kommit till det svåra än.

Linn Ohlsson
linn.ohlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".