Barnslig orädd företagare prisad

Årets entreprenör i Västsverige heter Lena Apler. Igår fick hon ta emot utmärkelsen som delas ut av ett företag som vill gynna företagsamhet och entreprenörsanda.

– Ja, jag är rätt målinriktad, drivande, samtidigt lite barnslig och orädd. Att vara orädd är nog viktigt för en entreprenör.

Vad innebär priset?

– Jag har knappt hunnit smälta det än. Men jag har vunnit en regionfinal i väst, sedan blir det en riksfinal i Stockholm i februari. Den som vinner där går vidare till en internationell final i Montecarlo.

Och det siktar du på?

– Givetvis siktar jag dit.

Lena Apler är grundare, delägare och vd i sitt företag.

– Vi ägnar oss det man kan tro, nämligen utlåning och inlåning i olika former. Vi lånar ut pengar och vi lånar in pengar. Man kan alltså spara hos oss. Vi jobbar både mot företag och konsument kan man säga.

Hur är det att ha ett finansbolag när det är dåliga tider?

– Det är paradoxalt nog väldigt bra. För då är det lite trögt i banksystemet och det har gynnat oss, vi har vuxit enormt i år.

Hur skulle du vilja beskriva ditt självförtroende?

– Relativt gott och det underlättar. Du får inte så mycket draghjälp i början utan man får tro på sig själv. Man får nöta både skor och annat i början innan man får genombrott.

Linn Ohlsson
linn.ohlsson@sr.se

Christian Olsson
christian.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".