Ungdomar arbetar av straff

Ungdomar som stulit bilar, misshandlat eller rånat kan dömas till mellan 20 och 150 timmars ungdomstjänst istället för böter eller fängelse. Och i Göteborg har 120 arbetsgivare hittills ställt upp och låtit ungdomar arbeta av sitt straff hos dem.

– Det vanligaste är att arbetsgivare är oroliga för ungdomar som är dömda för stöld, säger Ulrika Torgersson. Men däremot tonråingarna är dömda för misshandel eller grov misshandel så tycker inte arbetsgivarna att de är lika svåra att ta emot.

Det har ännu aldrig hänt att ungdomar stulit eller betett sig illa hos någon av våra arbetsgivare.

Men är inte detta bara ett sätt att få gratis arbetskraft?

– Det är det verkligen inte utan det kräver en hel del arbete från de här arbetsgivarna. Det kräver tid, det kräver deras engagemang och tålamod, säger Solveig Svanberg.

Många hantverkare, kafeer eller exempelvis på hotell väljer också att ta sig an nya ungdomar. Som Mikael Räftegård på Vinga hiss:

– Från början trodde vi att dessa ungdomar skulle vara annorlunda men det visar sig att de är som vilken ungdom som helst. De är kanon - när de kommer till oss är de förstår blyga men de har visat framfötterna. Jag frågar alltid handledarna ute på fältet hur de tycker att det har varit . Vi måste ju rapportera till Ungdomstjänst och handledarna är alltid positiva.

Mikael Räftegård har hittills tagit emot fem killar och förbereder sig för att ta emot en sjätte på februarilovet eller påsklovet. Arbetsgivarna får inte betalt för att de ger jobb åt ungdomarna och ska vara i kontakt med Social resursförvaltning.

Social resursförvaltning har använt 120 arbetsgivare i Göteborg sedan lagen ändrades 2007 och har en kader fasta arbetgivare men behöver hålla liv i sina kontakter och ständigt skaffa nya.

Solveig Svanberg tror absolut att ungdomstjänst är ett kännbart straff:

– Det är en stor process som sätts igång för den här tonåringen när hon eller han döms till ungdomstjänst. De måste arbeta gratis. De får komma till oss och det ingår även vissa samtal om varför man utförde detta brott och om hur man tänker sig framtiden. Arbetsgivarna får också reda på att man begått ett brott. Det blir för mycket för att man ska vilja utsätta sig för detta igen.

Epp Anderson
epp.anderson@sr.se