Flytande villor möter motstånd

Planerna på att lägga sex stycken flytande villor i Sannegårdshamnen möter motstånd. Stadsbyggnadskontoret i Göteborg utreder frågan efter att en entreprenör har visat intresse för att lägga villorna vid Sannegårdsstranden.

– Byggnadsnämnden har just fått i uppdrag att jobba med plan för detta område. Men här ligger redan en befintlig plan som vi tycker är alldeles utmärkt, som säger att det ska vara ett parkområde med småbryggor, säger Birgitta Holmdahl, en av de boende i området som protesterar mot de flytande villaplanerna i Sannegårdshamnen.

Men går det inte ändå att förena de här två intressena?

– Jag tycker inte det. För att de här husen kommer ändå att ligga och täppa till den här fantastiskt vackra utsikten, som man tycker att alla ska ha möjlighet att njuta av, säger Birgitta Holmdal.

Maria Berggren som bor på Lindholmen berättar att man också har planer på att bygga ett "kulturskjul", med plats för diverse verksamheter.

– Men det är samma sak där; ligger det ett område med villor och typ deras bilar och så... det stänger till, det blir inte det här öppna som vi tycker att många ska få möjlighet att njuta av, säger Maria Berggren.

Peo Wenander
peo.wenander@sr.se