Ytterligare 450 får gå från Volvo

Volvo Personvagnar drar ner med ytterligare omkring 450 personer nästa år. I första hand sägs 150 arbetare upp som i samband med förra årets nedskärningar sattes på skolbänken i väntan på att få jobbet tillbaka.

Dessutom kommer runt 300 arbetare och tjänstemän över 60 år få ett erbjudande om avgångspension. De som är yngre än 60 år erbjuds ett så kallat avgångspaket.

Enligt Maria Bohlin, som är presschef på Volvo Personvagnar i Göteborg, kommer 150 personer som ingått i det så kallade "kompetenslyftet" - en internutbildning på volvo personvagnar, inte få jobberbjudande som de hoppats på.

– Istället får de två alternativ - antingen blir man uppsagd eller så förlänger man sin uppsägningstid och jobbar i monteringsfabriken. Men de personerna ingår inte i avtalet om avgångspensioner och avgångspaket.

Sören Karlsson är klubbordförande i Unionen på Volvo Personvagnar och han ser positivt på det avtal som beslutades om igår.

– Vi har ju ett krisavtal som vi fortfarande lever under, vilket innebär att företagen inte kan lägga varsel på Personvagnar. Därför ser vi positivt på att företaget vill gå den här frivilliga vägen istället, säger han.

Skoob Salihi
skoob.salihi@sr.se