Backa

Jobb för arbetslösa ungdomar

Det kommunala bostadsbolaget Poseidon, i Backa, är nu i startgroparna för att skapa de utlovade jobb för arbetslösa ungdomar, som utlovades efter sommarens oroligheter i Göteborg.

Först handlade det om att de skulle skaka fram tio jobb, men det blir bara fyra jobb på olika företag som Poseidon fått fram. 

– Man får kvala in om man är intresserad av detta, vi har vissa kriterier. Det innebär att man för det första skall bo hos oss hos Poseidon i Backa Röd, man skall vara mellan 18 och 25 år, det har ingen betydelse om man är man eller kvinna och man skall vilja förändra sin livsstil. Om detta faller väl ut så hoppas vi att vi kan utveckla det här programmet så att fler unga kan få chansen, säger Marie Werner, distriktschef för Poseidon i Backa. 

Hopp-om-jobb-programmet, som det heter, startades av Poseidon efter de oroligheter som varit i Göteborg tidigare i år, med bilbränder, vandalisering och stenkastning mot polis och räddningstjänst. 

Olika företag som bostadsbolaget Poseidon tagit kontakt med, har garanterat arbetsplatser åt de ungdomar som söker och blir uttagna. 

Idag finns det 1 991 arbetslösa ungdomar under 25 år på Hisingen. Hopp-om-jobb-programmet är tänkt att starta i februari nästa år. 

– Sen är det ju också så att de ungdomar som hoppar på det här programmet naturligtvis måste satsa väldigt hårt själva. Och det är lite grand därför som vi valt namnet, Hopp-om-jobb. Om man sköter sig så finns det stora chanser att få en tillsvidareanställning.

Kommunen kommer under nästa år att ordna runt 2 000 praktikplatser och privata företag 1 500 praktikplatser åt arbetslösa ungdomar i Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista