Återförsäljare i Alingsås bestört men inte orolig. Foto: Christine Olsson/Scanpix.
Saab läggs ner

Återförsäljare hoppades länge

Igår kom ju beskedet att GM lägger ner Saab. På Bröderna Larssons bil i Alingsås,som sålt Saabar i över 35 år hade man in i det sista hoppats att slippa se en nedläggning av fabriken i Trollhättan.

– Den första reaktionen man får är bestörtning, säger Lars Kopp, återförsäljare på Bröderna Larssons bil i Alingsås. Man hade ju hoppats i det längsta att det skulle bli en bra lösning för Saab och för oss också naturligtvis.

Vad innebär det här för er?

– Det är ju ett svårt slag för oss. en stor del av vår verksamhet har varit uppbyggd kring Saabförsäljningen, vi har ju haft en stor volym och många kunder och den har ju varit en viktig del i vår verksamhet.

Vad betyder det här för jobben i Alingsås?

– För närvarande tror jag inte vi behöver tänka att vi ska ändra på bemnaningen, vi har bra personal och tre märken till att jobba med och vi pratar ju med fler generalagenter naturligtvis.

Vad skulle du vilja säga till alla Saabägare som känner oro för hur det blir med service och garantier i framtiden?

– Man ska inte känna någon oro för vad det gäller alla garantiåtaganden så står vi som återförsäljare för den delen. Reservdelar och verkstadstjänster kommer att fortsätta i oförminskad styrka under ett antal år framåt.

Peo Wenander
peo.wenander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista