Julhandeln i Göteborg oväntat bra

Julhandeln i december var stark.

Enligt Svensk Handel väntas omsättningen totalt ligga kring 62 miljarder kronor i hela landet. För köpcentren i Göteborgsområdet har det gått över förväntan.

Även om siffrorna inte räknats klart än säger representanter från samtliga köpcentrum som Sveriegs Radio Göteborg pratat med att julhandeln har gått mycket bra och att förväntningarna till och med överträffats med råge.

Hans Eriksson är köpcentrum chef på Allum i Partille.

- Det har gått alldeles utmärkt här i Allum. Vi hamnade ungefär på 2 procent över föregående år och det innebär att vi kommer över 200 miljoner i december månad vad gäller julhandeln. Totalt hade vi över 604 000 besökare i december och det är nytt rekord. 

Vilka segment är det som har gått särskilt bra?

- Det är framförallt elektronik, spel, kläder och skor som har gått bra, säger Hans Eriksson.

Köpcentret 421 i Högsbo har också haft en stark julhandel. Detsamma gäller Nordstan, Frölunda torg och Eken köpcenter i Kållered som trots tidigare ekonomiska problem säger sig ha sålt över förväntan under december månad.

På Frölunda torg räknar man med en tillväxt på 20 procent och att besökarantalet ökat med 4-5 procent under december månad 2009. Kort sagt: göteborgarna verkar ha varit köpglada under julhandeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".