Olika åsikter om väglaget

Det är halt på vägarna runt om i Göteborg. Plogarna jobbar på för fullt, men Andreas Mossberg som är planeringsledare på Trafikkontoret tycker att läget är under kontroll.

– Vi har varit ute hela natten och under dagen. För närvarande ser det ganska bra ut. Det kan förekomma viss lokal halka.

Är vissa områden värre än andra?

– Det slår väl mer på vissa ställen. Jag var i de östra delarna inatt och där var det ganska mycket snö.

Men Marie Company, som bor i Gamlestan men arbetar i Lövgärdet, tycket det verkar som att just de östra stadsdelarna är något kommunen bortprioriterar när det kommer till plogning.

– Jag körde på 45:an till jobbet och det var okej tills jag kom till Angredsbacken. Där var det helt snötäckt. Här verkar det som att man slutar. Här tog maskinen slut eller någonting. Det blir typiskt för det här området. Jag blir irriterad. Vi har undermåliga bussar, det är dålig service och och inte heller fungerar väghållningen.

Men att Angeredsområdet skulle vara lägre prioriterat stämmer inte, enligt Andreas Mossberg.

– Nej, absout inte. Det är uppe i Angered, som ligger på höjderna, som vi har extra insatser. Men det ligger ett visst snömodd och saltet biter inte riktigt. Väglaget är ändå farbart.

Mats Tiborn
mats.tiborn@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".