Frölunda i möte om rekordmatchen

Idag träffades Frölunda hockey, polis och evenemangsansvariga för att diskutera de problem som uppstod under rekordmatchen i mellandagarna på Ullevi där Frölunda mötte Färjestad på uterink inför storpublik.

Bland annat diskuterades trängseln och att en del folk med biljett varken kunde eller vågade gå upp på läktarna.

– Man kan konstatera att det fanns flera problem vad gäller inpassering och packning av läktare. Och dessutom var de samverkande. Vi hade för få inpasseringar till arenen, säger Frölunda hockeys informationschef Peter Gyllander.

Han säger att de gjorde en missbedömning och hade kalkylerat fel. Vad gäller professionella packare hade de hyrt in ett företag som brukar vara på stora konserter. Några blev omgrupperade från packningsuppgifter till att sköta visitering. Då fanns färre som kunde packa publiken på läktarna.

– Idag har vi suttit ner och försökt reda ut vad som hände. Hur vi sedan kommer vidare, den processen är vi mitt uppe i just nu, säger Peter Gyllander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".