Ale

Många besöker skidbacke

Snön och den låga temperaturen gynnar skidanläggningen Alebacken, utanför Ale. De har mer än fördubblat besökarantalet jämfört med förra året.

Under julperioden har de haft 3 500 besökare. 

– Ja det går rätt bra faktiskt. Men en del drar sig för att åka när det är lite kallt, men annars ärt det full fart. Det har varit mängder med människor som besökt oss hittills, säger Jan Hansson, ordförande i Alebacken SK. 

Hur är det ekonomiskt att bedriva en skidanläggning nära Göteborg där det ofta är regnigt? 

– Ja ibland kan det vara det. Men om vi har en så bra vinter som vi har nu så går det väldigt bra. Så det gäller att man sparar pengar så man har en buffert. Sen är ju allt ideellt, så vi har inga personalkostnader, säger Jan Hansson. 

Med tanke på växthuseffekten får vi kanske mildare vintrar i framtiden. Hur överlever ni då? 

– Det jag sett är att det blir mer och mer extremt. Vi får kortare köldperioder men vi får väldigt kallt. Då gäller det att kunna lägga anläggningen väldigt fort. Sen får vi se hur det bli framöver. Jag vet inte hur man skall se på framtiden, säger Jan Hansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".