Industribyggnad brann på Hisingen

En större industri- och lagerbyggnad på Ringön på Hisingen förstördes till stora delar i en brand inatt. Branden släcktes under natten men Räddningstjänsten var på plats under tisdagsmorgonen för eftersläckningsarbete.

Strax innan branden var räddningstjänsten på plats för att släcka en bilbrand.

– Strax innan vi fick uppgifter om den här branden så var vi på en bilbrand där två fordon brann av någon anledning, också på Ringön. Men det var inte våra killar som upptäckte branden utan någon som passerade på leden ovanför ner mot Tingstadstunneln som såg branden, säger stabschef Anders Kindfors.

Ser ni något samband?

– Nej vi gör inte den kopplingen.

Det har pratats om flera explosioner i byggnaden vid branden, vad berodde de på?

– Lite olika anledningar. det finns gasolflaskor och stora däck som också kan explodera och sen fanns det ett par svetstuber också.

Är byggnaden i stort sett förstörd?

– Ja, en tredjedel av byggnaden är förstörd och resterande byggnad står mer eller mindre kvar, men det är ju stora vattenskador på gatuplan så det finns att göra innan det är återställt, säger stabschef Anders Kindfors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".