Västtrafik på gång med lösning

Västtrafiks vd, Lars Backström, säger att bolaget inom en till två månader ska presentera en ny lösning som uppfyller Konsumentombudsmannens krav på bättre prisinformation.

Men det är komplicerat eftersom att det handlar om flera sorters fordon.

Västtrafiks prisinformation till resenärer som reser med kontoladdning över flera zoner är fortfarande inte tillräcklig.

Det tycker Konsumentombudsmannen vilket Västekot berättade i början av veckan.

– Vi har ju tåg båtar, bussar och spårvagnar och där gäller hitta smarta sätt, säger Lars Backström.

Det kan alltså bli tal om att man gör på olika sätt beroende på vad det är för fordon?

– Jag tror att det nästan är oundvikligt. Men det gäller att hitta ett så enhetligt sätt som möjligt. Men var vi hittar det någonstans vågar jag inte riktigt svara på.

När du pratar om att det i en spårvagn ska finnas information längst fram i vagnen, vad handlar det om då, är det skyltar som ska sättas upp?

– Det finns olika lösningar. Det är inte alltid lätt att hitta en bra yta. Vi har fotograferat fordon för att hitta de ytorna.

Ni har ju tidigare sagt att eftersom resenären har 22 000 resmål att välja så är det nästan omöjligt att lösa det här med den befintliga tekniken, hur ser du på det nu?

– Ja det är det, det förslaget finns inte med just nu. Det kan vara något som kommer långt fram, i takt med att maskiner och system utvecklas, det vågar jag inte svara på, säger Lars Backström.

Elin Georgsson
elin.georgsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".