"Babyface" åtalas i dag

En 16-årig i pojke i Göteborg åtalades i dag för 15 olika sexbrott och för våld mot tjänsteman. Pojken, som i media kallats för "babyface", misstänks ha ringt på dörren hos kvinnor och ska enligt åtalet ha trängt sig in i lägenheterna och i några fall våldtagit kvinnorna.

16-åringen, som i höstas bara var femton år, följde efter kvinnorna till hemmet, ringde på deras lägenhetsdörrar och trängde sig in. Efter ett stort spaningspådrag från Göteborgspolisen greps pojken i november i fjol, misstänkt för flera våldtäkter och rån främst i Johanneberg i centrala Göteborg.

I dag på morgonen lämnade åklagaren Per-Erik Rinsell, in åtalet. Och listan med åtalspunkter har vuxit betydligt under utredningens gång.

Pojken åtalas i 17 fall, varav 15 handlar om sexbrott och två om våld mot tjänsteman. Tre fall handlar om våldtäkt och rån. Nio fall om sexuellt ofredande, två fall om försök till våldtäkt alternativt sexuellt ofredande. Ett fall om försök till våldtäkt.

Enligt åtalet begick pojken sina brott över stora delar av Göteborg. Han förnekar själv sexbrotten men har erkänt en stöld

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".