1 av 2
Årets majblomma i grönt och blått.
2 av 2
Sara och Vincent tror att försäljningen kommer att gå bra. Foto: Emma Svensson/SR.

Årets majblomma presenterad

Vid en ceremoni i Göteborg idag avtäcktes en stor majblomma i årets färg, grönt. Årets färg har tagits fram av barn genom omröstning på Majblommans Riksförbunds hemsida.

Med magiker och ballongutdelning ville Majblommans riksförbund visa den lilla färglada blomman som säljs för att uppmärksamma och bekämpa barnfattigdom. För det är ju egentligen inte färgen som är det viktiga, enligt majblommans generalsekreterare Lena Holm

– Jag tror att färgen kanske egentligen inte spelar så stor roll för själva insamlingen, utan det är engagemangen runt om och att man är nyfiken på hur färgen ser ut. Jag är övertygad om att vi kommer öka får insamling i år också, pengarna går ju till barn som går till barn som behöver hjälp på något sätt.

 

Det är moderådet som varit med och valt ut färgerna till majblomman - men de har valt bland barns förslag såklart. Och elvaårige Vincent tror att modegraden på blomman är bra för försäljningen.

- De sa att det ska vara modefärger så därför tror jag att det är många som kommer köpa.

Emma Svensson
emma.svensson@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".