I år är det premiär för ett nytt lopp. Foto: Adam Ihse/Scanpix.

Nytt lopp i Göteborgsvarvet

Göteborg kommer att få ett nytt lopp i maj - Mellan-Göteborgvarvet.

Fullt med barn springer Lilla Göteborgsvarvet men de äldsta i loppet, tonåringarna, har blivit allt färre med åren. Det är svårt att få dem att röra på fötterna.

Därför kommer nu Mellan-Göteborgsvarvet till där killar och tjejer födda 1993-96 ska springa drygt fem kilometer i Slottsskogen med gemensam start.

– Det ska bli fullt, roligt och festligt. Det ska vara stämning. Det försöker vi få i alla våra lopp men vi satsar lite extra på just den här åldersklassen. Vi försöker göra loppet ännu festligare runt om, göra det mer likt stora varvet, säger Bo Edsberger, tävlingsledare för Göteborgvarvet.

Så det här är en slags övergångstävling mellan lilla och stora loppet?

– Ja, framför allt vill vi få fler ungdomar att röra på sig och komma igång. Totalt sett i samhället så är det ju inte så att individuella aktiviteter växer så mycket. Här är ett sätt att få många ungdomar i den här lite svårare tonårsåldern att röra på sig. Vi ska försöka jobba mot föreningar och skolor.

Linn Ohlsson
linn.ohlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".