Spykes vd Victor Muller och Saabs vd Jan-Åke Jonsson mötte de anställda. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.
saab

Feststämning i Trollhättan

Idag samlades tusentals människor utanför Saabs bilmuseum för att fira att Spyker Cars Köpt Saab av GM. Holländska flaggan var hissad och det bjöds på kaffe och kakor.

Otroligt – så kommenterade Spykers vd Viktor Muller den folksamling som hade kommit till Saabs bilmuseum i dag för att fira beskedet att Spyker köper Saab.

– Det är helt fantastiskt! sa Viktor Muller innan han äntrade scenen för att tala inför alla de som hade samlats på Saabmuseet.

På frågan vad det här säger som företaget Saab, svarade Muller att ”vi har tagit rätt beslut och att det här bara förstärker den känslan”.

Och till alla som hade samlats vid museet i dag ville Muller framförallt säga – tack.

– Tack för att ni har hållit ut!

Med handfast ”bandyklapp” välkomnades Saabs vd Jan-Åke Jonsson av anställda på Saab som hade samlats vid Saabs bilmuseum i Trollhättan.

– Jag vill tacka för allt stöd, sade en mycket rörd Jan-Åke Jonsson till publiken.

– De sista 12-15 månaderna har varit mycket turbulenta. Och i dag är jag mycket tacksam över att vi kommit så här långt, sade Jonsson.

– Som organisation har vi hållit ihop fantastiskt under den här tiden. Ert stöd har för mig varit en viktig faktor hur jag själv har kunnat hålla uppe motivationen och det ska ni veta – jag är otroligt tacksam för det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".