1 av 2
Therese Jasmine Jobson ställer ut på Fresh Fish för första gången. Hon designar på fritiden men pluggar annars på handelshögskolan i Göteborg. Foto: Emma Svensson/SR
2 av 2
Mina Lundgren har designat en klänning som kanske är mer konst än ett klädesplagg. Men hon försäkrar att den går att ha på sig och är väldigt bekväm. Foto: Emma Svensson/SR

Modemässa i Eriksbergshallen

I dag gick startskottet för modemässan Fresh Fish i Göteborg. I Eriksbergshallen trängs oerfarna designers med mindre modeföretag under tre dagar.

För fyra år sedan startade modemässan Fresh Fish som sen dess vuxit explosionsartat. Idag får utvalda designers ställa ut sina kläder och smycken genom montrar och modevisningar.

Förra året besökte runt 3 000 personer mässan och grundaren Ali Davoodi menar att Göteborg etablerar sig allt mer på modekartan.

Mässan började i betydligt mindre skala än den är i nu och Ali Davoodi tror att intresset kommer öka för varje år. Å om ett par år kan det till och med vara så att Göteborg har en alldeles egen modevecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".