Kungsbacka

Alla hallar stängda

Vid nio-tiden i morse rasade delar av taket på Valldahallen i Kungsbacka in. Därför stänger nu Kungsbacka kommun samtliga 17 hallar av säkerhetsskäl.

Förra veckan stängdes hallen eftersom man var rädd att taket skulle ge med sig. Men den öppnades igen under veckan. Man hittade då inget som man trodde skulle äventyra säkerheten. Enligt räddningstjänsten i Kungsbacka fanns inga människor i hallen och ingen person ska ha kommit till skada i samband med takraset.

Nu stängs samtliga 17 hallar i Kungsbacka. Det säger Lars Nyström chef för fritidsförvaltningen i Kungsbacka kommun till Västekot.

– Vi började stänga dem för en timma sedan ungefär. Just nu har vi personal inne som ringer runt till våra abonnenter. Nu är våra abonnenter väldigt kloka så det är många ringt in och frågat om vi kommer att ha hallen öppen idag och då säger vi "Nej, den är stängd". Det känns bra också.

Är det ett drastiskt beslut?

– Nej, det är ett klokt beslut. Det är inget unikt det som har hänt i Kungsbacka, taket rasade ju på den nybyggda arenan i Vänersborg inatt. Och då kan man ju bli lite mer fundersam tycker jag.

Löper andra anläggningar samma risk som idrottshallar?

– Ja, vi har koll på våra ridhus också. Vi har ju kommunala ridhus.

Vad är riskerna för att ridhusen rasar?

– Det får ju de som är ute och tittar göra den bedömningen. Bland annat så skottade vi taket på ett av ridhusen igår och därmed bedömer vi inte risken för ras som så stor, säger Lars Nyström chef för fritidsförvaltningen i Kungsbacka.  

Maria Wendehög
maria.wendehög@sr.se