Snöovädret

Förseningar i tågtrafiken

Det har varit stora förseningar i tågtrafiken under dagen. Snövädrets inverkan på tågtrafiken är så pass stor att SJ nu manar folk att kontrollera om tåget går innan man åker till stationen.

Tågen mellan Karlstad och Göteborg är inställda idag. Imorse skulle Ebba Wallinder åka och träffa sin pojkvän i Karlstad men det gick inte särskilt bra.

– Det gick inte så bra eftersom tåget är inställt och alla bussar också.

Hur tar du dig till Karlstad nu då?

– Nej, det blir ingen resa till Karlstad.

På centralstationen och Nils Ericsson terminalen var det under morgonen fullt med folk som tittar på klockan och ringer anhöriga för att säga att de kommer sent eller i några fall inte alls.

– Jag ska ha tenta på Högskolan Väst kvart över nio men nu kommer inte jag dit, säger Nelson Korneho.

Nelsons tåg till Trollhättan kom inte, de som besökte SJ:s kundservice under morgonen får också beskedet att trafiken mot Karlstad är inställd tills vidare. Det är Banverket som har beslutat att det ska gå färre tåg. Det måste helt enkelt hinna skottas undan innan de kan köra, säger man på Sj:s pressjour. Resenären Ebba Wallinder tar beskedet med ro.

– Jag kan inte styra över vädret så det är så det är, säger hon.

Jonas Franzén
jonas.franzén@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista