Familjen Jadbro-Koutsiou var helt insnöade på lördagen. Foto: Jonas Franzén/SR.
Snöovädret

Många insnöade i helgen

Efter helgens kraftiga snöande har många hus blivit insnöade efter att plogbilarna inte hunnit röja bort snön från alla vägar. Christer Jadbro och Gisella Koutsiou bor i Floda.

– Jag ska iväg på måndag morgon och börja jobba, och hur är det då när man ska iväg? Så det är kämpigt, säger Christer Jadbro.  

Vägen i skogen fram till där Christer och Gisellas hus ligger tillsammans med ett fyrtiotal andra hus var i går för de allra flesta fordon omöjlig att ta sig fram på.

– När jag gick ut för att hämta tidningen ganska tidigt såg jag att det var någon som hade vågat att köra ut trots att det var en två, tre decimeter snö. Men det var ganska stora kraftiga spår, och min första tanke var att det kommer inte gå att köra ut under dagen för vi kommer inte komma ut. För det går inte att möta bilarna på vägen som är enkelspårig, säger Gisella Koutsiou.

Det är många husägare i Göteborgsområdet som varit insöade. Tidningen kommer sent eller kanske inte alls. Här i huset i Floda missade yngsta dottern sin ridning, men i övrigt har det mesta gått och lösa här under dagen ändå. När jag är här, vid lördag lunch går vägen att köra på igen, men snön kommer rasande snabbt och jag säger nej till en kopp kaffe för att undvika att själv bli insnöad. Christer rister av snön från handskarna och inser att han inte skottat klart för dagen.

– Bevare mig väl. Jag tänker så här att vi får köra på ett par timmar sedan i eftermiddag igen plus att vi får gå ut imorgon också. Så det blir mycket att skotta, säger Christer Jadbro.

Jonas Franzén
jonas.franzén@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista