Inga tidningar för många idag. Foto: Andrea Valderrama/SR.
Snöovädret

Inga tidningar till frukost

För många blir det ingen tidning till frukost idag. Västsvensk tidningsdistribution som ansvarar för distributionen har haft stora problem inatt med utdelningen.

– Tyvärr har det bara blivt ännu värre, det har fallit mer snö och framför allt ställer blåsten till problem. Där det är plogat blåser det snabbt igen. Varken chaufförer eller distributörer kommer fram helt enkelt, säger Idha Tell, kommunikationsansvarig på Västsvensk tidningsdistribution.

Är det någon skillnad på hur det ser ut inne i centrala Göteborg och utanför Göteborg?

– Lite grann, men som det ser ut nu så har det ändå drabbat rakt över. På Tjörn och i Fjärås kommer ingen tidning alls, men det gäller också vissa delar mer centralt.

Hur många tidningar är det som inte kommer att kunna levereras idag?

– Det ser ut nu som att det 146 distrikt som påverkas, och 37 000 tidningar som inte kan delas ut, säger Idha Tell. Utöver det så pågår det utdelning på många håll där vi hoppas kunna slutföra, men det kan hända att vi får avbryta. Vi har ju satt in extra bud också.

Finns det platser där man kan åka och hämta tidning om man inte fått någon?

– Ja, bland annat i Kungsbacka Onsala där vi inte kunnat leverera tidningar till den mindre avlämningsplatser. Där finns tidningar på Jet på Stora Bäcksliden om man kan komma dit och hämta.

Hur ser ni på det närmaste dygnet och inför nästa tidningsutdelning?

– Nu är det en tuff situation för organisationen så det är klart att om det kommer mer snö så blir det nog inte så mycket bättre. Men kommunen har ju lovat att det ska vara röjt till imorgon bitti så just måndagstidningen borde ju vara lite enklare att hantera, säger Idha Tell.

På Västsvensk tidningsdistributions hemsida kan man se var närmaste avlämningsplats finns.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".