Kungsmässan evakuerad efter hot

Uppdaterad 16:57

Delar av Kungsmässan i Kungsbacka utrymdes tidigare i eftermiddags efter ett samtal till 112 om att en bomb placerats i en bil utanför köpcentrets parkering.

Den angivna bilen finns på parkeringsplatsen, och polisen väntar nu på bombspecialister från Göteborg.

Polisen har evakuerat parkeringsplatsen utanför Kungsmässan och delar av själva mässhallen efter ett bombhot som ringdes in till larmnumret 112 vid tvåtiden i eftermiddag.

Personen sa att en bomb placerats i en bil och bombspecialister från Göteborg har tillkallats.

Polisen har hittat en bil som kan vara den där sprängladdningen finns, men fortsätter undersökningarna parkeringsplatsen ändå.

– Ja, det här är en bil av ett ganska vanligt märke så med det signalamentet på fordonet så har man hittat en sådan bil. Men sedan måste man säkra området så att det inte finns fler bilar av samma fabrikat och av samma färg. Så att man går på rätt fordon.

Har ni någon aning om vad som kan ligga bakom ett sådant här bombhot?

– Det får naturligtvis analyseras för hotet riktas ju främst mot någon som har koppling till det fordon där sprängladdningen sitter. Och då får man göra en hotbildsanalys på det och den åtgärden finns också med i vår hantering, säger Christer Harplinger, polisens informationschef.

Pelle Hörmander
pelle.hormander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista