Västtrafik

Retroaktiv resegaranti införs

Västtrafik beslutade idag att deras resegaranti ska gälla retroaktivt från förra helgen. Det betyder att de resenärer som drabbats av förseningar som resegarantin täcker kan få pengarna tillbaka.

– Om man har bedömt att man blivit minst 20 minuter försenad på grund av oss, kan man skicka in kvitton om man tagit taxi eller motsvarande till ett värde av 300 kronor, säger Gunilla Wicktor som är pressinformatör på Västtrafik.

Flera kollektivtrafikbolag har fattat liknande beslut i veckan, varför kommer det här beskedet nu?

– Det var naturligt att ta beslutet idag eftersom att vi haft ett möte just idag. Vi har tittat över resegarantin.

Vad säger du annars om den kritik som har riktats mot kollektivtrafiken runt om i landet, bland annat i Västra götaland till följd av vädret?

– Vi tar all kritik på största allvar. Men just vädrets makter har vi svårt att råda över. Vi är måna att sätta våra resenärer i säkerhet i första hand. Där vi har bedömt att vi inte kan köra, på grund av vädret, har vi valt att ställa in de turerna. Det kan bero på att Vägverket inte plogat vägarna eller att tågen inte kommit fram på grund av snön. Men det har inte varit så drastiskt här som i Stockholm och i de trakterna.

Jan Andersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista