Mölndal öppnar alla förskolor utom en imorgon. Foto: Saurabh Das/Scanpix.

Flera skolor öppnar igen

Lokalförsörjningsförvaltningen har under veckan och i helgen snöröjt och inspekterat byggnader i Göteborg. Imorgon beräknas många skolor, förskolor och idrottsanläggningar öppna igen, men några hålls fortfarande stängda.

I början av veckan stängde Idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborg många gymnastik- och idrottshallar samt några skolor och förskolebyggnader på grund av stora snömängder på taken.

En del byggnader har kunnat öppnas igen efter skottning och inspektion. Snöröjning av skolor och förskolor har prioriterats. Imorgon öppnar bland annat Angeredsgymnasiet. Jourhavande stadsdirektör Gunnar Andersson säger till Västekot, att stängning av fler skolor beräknas upphöra imorgon och att besked lämnas under helgen.

Samtidigt är flera anläggningar tillsvidare stängda i Göteborg på grund av stora snömängder på tak samt risk för snöras, däribland Gamlestadshallen, Rambergsrinken och Slottsskogshallen.

Även andra anläggningar hålls stängda tills vidare, som Idrotts- och föreningsförvaltningen inte är fastighetsägare till. Det gäller bland annat Angereds sporthall, Berghalla sporthallar, Frölundaborg (ishallen och motionshallen) samt Masthuggshallen (öppnar 3 mars).

Mölndals kommun fortsätter att ha fokus på säkerheten. Alla förskolor öppnar imorgon förutom Pepparedsförskola, avd Jollen. Vad gäller grundskolorna har snöröjning pågått hela helgen. Skolorna kommer att öppnas successivt och ambitionen är att alla är öppna i mitten av veckan.

I Partille har två skolor, en förskola och en fritidsanläggning tillfälligt hållits stängda i veckan på grund av snöläget. De beräknas öppna igen imorgon och övriga skolor och idrottsanläggningar hålls öppna som vanligt.

– Vi har en ständig kontakt med Partillebo som ansvarar för kommunens lokaler, säger barn- och utbildningsförvaltningens chef Bengt Randén. Och Ulf Jacobsson på Partillebo sade tidigare i veckan till Västekot att alla stora och plana tak skottas efter en prioriteringslista.

Härryda kommun skriver på sin hemsida att "kollektivtrafiken fungerar för tillfället men det kan komma att bli problem framåt måndag då det beräknas bli mycket halt." Skinnefjällskolan i Mölnlycke som varit stängd på grund av säkerhetsskäl öppnar igen imorgon.

Även Nösnäsgymnasiet i Stenungsund öppnar igen imorgon. Snöröjningen på taken är avklarad och ordinarie verksamhet drar igång igen enligt Lena Jansson på Stenungsunds kommun.

En lista över stängda och öppna byggnader uppdateras kontinuerligt på respektive kommuns hemsida även nu under helgen.

Elin Georgsson
elin.georgsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista