Flera skottlossningar i Göteborg

Det har varit två skottlossningar på Hisingen i kväll. Först på Sommarvädersgatan, sedan på Gåsagången. Inga skadade har påträffats. Men i Rannebergen i Angered skottskadades en man vid 21-tiden i kväll. Han träffades i magen och ena armen och fördes till sjukhus.

Mannen blev beskjuten av en annan man strax utanför entrén till sin trappuppgång. Hans hustru ringde polisen. Polisen på plats bedömde mannens tillstånd som stabilt. Han är förd till sjukhus.

Polisen är på sjukhuset för att förhöra mannen om vad som hänt. Dessutom har flera vittnen förhörts i kväll. Polisen har inte gripit någon misstänkt för skjutningen.

Det har varit två skottlossningar på Hisingen i kväll. Vid 23-tiden hördes två skott vid Gåsagången i Backa. Mitt emot videobutiken har vittnen sett tre män med huvor och varsitt vapen i handen. En mörk bil sågs lämna platsen. Ingen är ännu gripen.

Tidigare i kväll var det en annan skottlossning på Hisingen. Där avlossades flera skott mot en lägenhetsdörr i ett flerfamiljshus på Sommarvädersgatan i Biskopsgården.

Polisen hittade skotthål i dörren och tomhylsor på platsen. Lägenheten som besköts var tom. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning och en förundersökning är inledd med brottsrubricering försök till mord.

Även i förra veckan var det flera skottlossningar på Hisingen. Skottlossningarna på Hisingen kan möjligen hänga ihop, säger Johan Ljung, biträdande vakthavande befäl vid Göteborgspolisen.

– De är koncentrerade till Biskopsgården och Backa på Hisingen. I de områdena finns det gängbildningar med revirtänkande. Men varför det eskalerat under den senaste veckan, det vet vi inte. Vi vet inte vad de är ute efter, vad det är de vill markera, säger Johan Ljung.

Finns det risk att vanliga människor kan skadas?

– Framför allt verkar det som om de riktar sig mot varandra, säger Johan Ljung.

Han säger att polisen ser mycket allvarligt på utvecklingen och att polisen ökat bevakningen i områdena.

Maria Quistberg
maria.quistberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista