Två skotthål genom fönstret på ett radhus i Kärra i natt. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix

Oklart om skottlossningar har samband

Fem personer har gripits misstänkta för vapenbrott inatt. Men det är oklart om personerna har något med de flera skottlossningar som skedde under natten.

Det är ännu oklart vad skottlossningen på Sommarvädersgatan handlar om. Eller vilka de gripna är. Ett flertal skotthål i ytterdörren och tomhylsor har påträffats. Polisen vet ännu inte vem som äger lägenheten.

Vid niotiden i går kväll skottskadades en man i magen och armen när han blev beskjuten utanför entrén till sin trappuppgång på Fjällveronikan i Rannebergen. Mannen fördes till sjukhus och tillståndet är allvarligt men stabilt. Han är inte tidigare känd av polisen.

Även vid Gåsagången i Backa nära en videobutik föll flera skott igår. Där finns ingen skadad.

Enligt polisens presstalesman Stefan Gustafsson är det oklart om det finns något samband mellan de olika skottlossningarna.

– Det är väldigt svårt att svara på. De här händelserna kan naturligtvis ha en anknytning men utan att veta så bör man inte säga att de har ett samband, säger han.

Vad vet ni om skottlossningen i Rannebergen där en man skottskadades i magen?

– De fakta som finns är att en person är skottskadad, han är skjuten på nära håll och i närheten utav bostad. Vi har uppgifter kring vad som hänt som jag inte kan gå in närmare på. Han är sedan avförd till sjukhus och läget är allvarligt men stabilt. Vi får under dagen gå vidare i den utredningen, säger han.

Är den skottskadade mannen känd av polisen?

– Nej, det är han inte.

Har ni några misstänkta?

– Det finns inga gripna i nuläget eller några som är skäligen misstänkta.

Det har varit en hel del skottlossningar på Hisingen den senaste tiden.

– Ja, det har vi varit förskonade ifrån ett tag i och för sig men om vi går tillbaks lite i tiden så har vi haft inrapporterade skottlossningar från Hisingen ja, det är riktigt.

Men det hördes bland annat spridda skott i backa för någon vecka sedan.

– Ja, det är ju inte ovanligt att polisen får in information om att det har ägt rumt skottlossning. Det är inte så att det vid alla tillfällen är skottlossningar. Men vi har rapporter om det, det är korrekt.

Maja Jerosimic
maja.jerosimic@sr.se  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista