I närheten av den här platsen hittades mannens kropp igår av en förbipasserande. Foto: Adam Ihse/Scanpix.

Inga klara spår efter mördare

Motivet är fortfarande oklart till mordet på den man i 60-årsåldern som igår kidnappades nära sitt hem i Hjällbo och senare hittades död på Albatross golfbana.

Under dagen fortsätter polisen nu insamlandet av vittnesuppgifter.

- Vi söker efter vittnen både från själva bortförandet nära hemmet och från golfbanan, säger Thomas Fuxborg på polisen till Västekot.

Mannen fördes bort när han var på väg till sin bil vid niotiden på onsdagsmorgonen, och påträffades på eftermiddagen död i ett dike intill Albatross golfbana i Skogome.

Mannen fördes ju bort nära ett garage, finns det övervakningskameror där som ni kan använda er av i sökandet efter mördarna?

- Det kan det finnas, vi kollar på det nu under dagen, säger Thomas Fuxborg, som uppger att polisen har gott om vittnesuppgifter att använda sig av.

- Men mer iakttagelser är alltid välkomna givetvis. Även från golfbanan.

Polisen tror att minst två personer var inblandade i bortförandet av mannen. Dessa två personer hotade även en av mannens anhöriga innan de lämnade Hjällbo igår morse. Brottet rubriceras nu som mord.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista