Kållered får ny ishall i höst

Det har nu gått drygt en vecka sedan taket på Kållereds ishall rasade in.

Och nu säger Hans Bergfeldt, moderat ordförande i kommunstyrelsen i Mölndal, att målet är att ha en ny hall klar redan till hösten.

– Min ambition är att vi ska bestämma vad vi vill få gjort under våren, och bli klara med upphandling under sommaren, säger han. Så att vi egentligen i början av hösten eller under senhösten 2010 ska vara klara.

Hur ser planerna ut vad det gäller att bygga en större hall?

– Alltså, vi har inte kommit så långt, säger han. Det finns ingen idé om att göra någon jätteförändring, men det klart att när vi ändå bygger nytt så blir det ju lite modernare. Och det har ju funnits en läktare på den sidan som rasat, så någon typ av läktare måste väl antagligen finnas.

Jag inbillar mig att det här kommer bli en investering som åtminstone handlar om tvåsiffriga belopp i miljoner, så det kommer att bli en rätt tuff åtgärd att vidta i alla fall.

Vad händer nu - vart ska Kållereds sportklubb ta vägen?

– Vad jag förstår, efter att ha pratat med deras ordförande Mats Odersjö, så har de rätt god hjälp av andra föreningar. Alltså vi kan inte göra så mycket, men vi försöker pussla med andra anläggningar vi har. Detta gäller ju inte bara KSK och ishockeyn, utan också konståkningsklubben till exempel. Man får väl på något vis försöka trixa ihop detta så gott man kan, men sedan är ju ambitionen att så fort som möjligt få upp ett nytt tak.

Anna Brodin
anna.brodin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista