Serap Dogan, Sonja Sarkis, Sofia Kriezi och Melissa Karalar går i trean på Schillerska gymnasiet. Foto: Anna Brodin/SR.

Ungdomsfest för barncancerfonden

I samarbete med den kommunala ungdomssatsningen Teen dream på Hisingen ordnar i kväll lördag fem tjejer från Schillerska gymnasiet i Göteborg en välgörenhetsfest för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Festen är en del av tjejernas projektarbete i skolan. 

– Vi ville göra något praktiskt och något bra för samhället, säger Melissa Karalar. Vi funderade väldigt länge på hur vi skulle göra, om vi skulle ordna en konsert eller så. Men så kom vi på att pengarna skulle gå till välgörenhet, för då gör man något kul och samhället får nytta av det.

Varför blev det just Barncancerfonden?

– Från början tänkte vi ta Rosa bandet, säger Serap Dogan. Men så fick vi veta att deras insamlingsdag var i oktober. Vår andra idé var Barncancerfonden, så vi hade redan tänkt på det, och vi ville ju skänka pengarna till något bra.

Det finns två biljettpriser, 40 kronor respektive 60 kronor, och det senare är till för den som vill skänka pengar till insamlingen.

– Det är så att Teen dream ska ha en del av det som kommer in också, förklarar Sofia Kriezi.

Tjejerna tycker att det är bra med den här typen av arrangemang för ungdomar som inte har fyllt 18 år, och som inte kommer in på andra uteställen.

– Ja, det är väldigt viktigt, säger Sonja Sarkis. Det finns inte heller så mycket välgörenhetsfester just för ungdomar under 18 år.

Anna Brodin
anna.brodin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista