Ny tjejjour på nätet

De tjejer som behöver stöd och samtal från en tjejjour ska förhoppningsvis få det lättare när hemsidan tjejjouren.se lanseras idag på Internationella kvinnodagen.

– Det är ett väldigt bra initiativ. Det kommer göra det lättare för många tjejer att komma i kontakt med sina tjejjourer på respektive plats. För vår del kan det leda till att vi får fler mail och fler råd- och stödsamtal än vi haft tidigare, säger Carina Holm, på frizonen Simone som är en av dem som deltar i projektet.

Tjejjourer arbetar med att stärka och stötta unga tjejer och jämfört med kvinnojourer jobbar man ofta mer förebyggande. De flesta tjejjourer har någon form av kontaktjour via telefon eller mail.

Det finns idag nästan 60 tjejjourer runt om i landet, men de har inte haft någon samlad informationsplats. Därför lanseras idag en gemensam webportal så att alla tjejer, oavsett var man bor ska kunna få kontakt med en tjejjour på ett enkelt och smidigt sätt.

Carin Göransson är projektkoordinator och berättar om dagens lansering av hemsidan tjejjouren.se.

– Dels så har ett gäng tjejjourer runt om i landet bestämt sig för att ha jour 24 timmar så de kommer vaka hela natten för att alla unga tjejer i Sverige ska kunna få stöd och svar på sina frågor den här dagen. Så sätter vi också igång vår kampanjblogg igång på tjejjouren.se. Där ska en kändis varje dag publicera ett blogginlägg och berätta om sina egna tonår, säger Carin Göransson.

Daniel Breece
daniel.breece@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista