Spara på vattnet, uppmanar Partille och Göteborgs kommuner. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
Vattenläcka i Partille

Vattnet börjar komma tillbaka

I Partille ska de flesta av de cirka 500 hushåll som var utan vatten efter en vattenläcka nu ha vattnet tillbaka. Några hushåll på höga höjder kan vara utan vatten, men vid lunchtid idag ska alla ha vatten tillbaka. Det kan fortfarande vara dåligt tryck i kranarna däremot.

Den läcka som drabbade Göteborg i fredags gjorde situationen tuffare när läckan inträffade igår, säger Thomas Oovik VA chef i Partille.

-- I vanliga fall får vi 25 procent av vårt vatten från Götborgs kommun. Eftersom Göteborg har egna problem så har vi fått begränsa tillgången. Så vi har inte kört nåt vatten alls från Göteborg. Vi försörjde kommunen med vårt eget vatten och kapaciteten är på gränsen. Igår tillkom vattenläckan som gjorde att förbrukningen blev så mycket större att vi fick sänka nivån i våra reservoarer. Vissa fastigheter på högre höjder blev utan vatten.

Tror du att läckan har med vädret att göra och att vi kommer att se fler vattenläckor?

– Det är troligt att det har med vädret att göra och sannolikt får vi också fler läckor när tjälen släpper, säger Thomas Oovik.

Linn Ohlsson
linn.ohlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista