Din långa dusch kan lämna andra utan vatten. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.
Göteborg vatten uppmanar:

"Hushåll med vattnet!"

Göteborg vatten vädjar nu till invånarna om att spara på vattnet. Orsaken är de senaste dagarnas många spruckna rör och ledningar, med storläckan i Örgryte som främsta exempel.

Bada inte, tvätta inte bilen och försök spara på vattnet så mycket du kan. Det är uppmaningarna från Göteborg Vatten efter den senaste tidens läckor.

– Vi går ut med en uppmaning till allmänhet, företag, industrier och övriga förvaltningar nu. Så mycket vatten som möjligt måste sparas, säger Tommy Ekblad, enhetschef för dricksvattennätet.

Efter förra veckans läcka i Örgryte, då miljontals liter vatten rann ut, förvärrades läget avsevärt. Och värre har det blivit. Bara under det senaste dygnet har tio ledningar i Göteborg sprungit läck. Tommy Ekblad är orolig att det kan bli fler.

– Det här är inte över. Det kan fortsätta i flera veckor till.

– Vi har en begränsad kapacitet på grund av det stora rörbrottet. Vi får svårt att föra ut tillräckligt med vatten, vilket medför trycksänkningar, säger Tommy Ekblad.  

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".