Risk för fler vattenläckor framöver. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.

Göteborgare - spara på vattnet

Vattenläget i Göteborg är fortsatt ansträngt på grund av den stora läckan på en matarledning i Örgryte i fredags och alla efterkommande läckor.

Suzanne Furborg enhetschef på Göteborg Vatten uppmanar ogöteborgarna att vara solidariska och spara på vattnet för det är risk att högt belägna delar av Göteborg blir utan vatten när vattentrycket blir för lågt.

Läget 9.20:

– Det är som tidigare kritiskt med vattendistributionen och att upprätthålla trycket.

Finns det några i Göteborg som saknar vatten?

– Nej.

Har göteborgarna skött sig och sparat vatten eller hur tolkar du detta?

– Vi har lyckats balansera det i alla fall. Jag har inga tydliga siffror på att vi har lägre förbrukning men i och med att vi klarar situationen så hoppas jag att det beror på dels vår kunskap och dels på samarbetsviljan från göteborgarna.

Använd inte mer vatten än absolut nödvändigt.

Det var alltså i fredags då en av de tre stora matarledningar som försörjer Göteborg med dricksvatten brast. Arbetet för att laga den pågår natt och dag och tros vara klart tidigast på torsdag och vattenförsörjningen troligen tryggad någon gång mot slutet av veckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista