Kopplerihärva

Fler kvinnor kan vara drabbade

Polisen misstänker att fler kvinnor kan vara drabbade i den kopplerihärva som nystas upp just nu. En 35-årig man, som är välkänd i Göteborgs nattklubbsliv, är misstänkt för grovt koppleri.

Mannen ska ha sålt två unga kvinnor som prostituerade.

– Det vi vet med säkerhet att han har gjort är att han har förmedlat män till två unga tjejer i 20-årsåldern, säger Mats Paulsson på polisens människohandelsgrupp.

Hur vet ni det?

– De har berättat det.

Mannen greps i Alingsås i mitten på förra veckan. Enligt Mats Paulsson var det efter en längre tids spaningsarbete som man kunde knyta mannen till de här brotten.

Han är tidigare dömd för våldtäkt, men efter att han avtjänat det straffet har han enligt polisen fortsatt på sexbrottets bana. Den här gången genom att sälja unga kvinnor till olika sexköpare, framförallt i Västsverige.

Kvinnorna ska ha anställts av mannen i tron att de skulle uppträda som dansare på olika nattklubbar, men i förhör med polisen har de alltså berättat att de sålt sex.

Mannen sitter nu häktad misstänkt för grovt koppleri, och det finns misstankar om att fler kvinnor än de två som polisen känner till så här långt ska vara inblandade.

– Om fler av de också har sålts på detta viset vill vi naturligtvis veta för att komma åt den här verksamheten fullt ut.

Ni söker alltså efter fler kvinnor som kan ha drabbats?

– Det skulle kunna vara så, vi har ju inte identiteten på de här kvinnorna och vi vill ju veta vilka det är och hjälpa dem på rätt spår i bästa fall, säger Mats Paulsson.

Martin Eriksson
martin.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista