33-åringen som erkänt att han hotat skjuta så många han kunde på KTH kan komma att häktas i morgon.

KTH-hotaren ångerfull enligt advokat

Den 33-åriga göteborgaren som anhållits misstänkt för att ha hotat att skjuta studenter vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm har erkänt att det var han som skrev hoten på nätet.

Han är mycket ångerfull och men han hade aldrig tänkt att genomföra hotet - det berättar hans advokat, Ralf Ekman i Göteborg.

– När det gäller skuldfrågan vitsordar han faktiska omständigheter - det vill säga att han har skrivit någonting. Men han förnekar brott, han har inte haft för avsikt att hota någon.

Vad händer nu närmast?

– Idag har inte hänt nånting alls, mer än att jag har varit där, hittills och som jag förstått det så måste åklagaren senast i morgon besluta om han ska begära honom häktad eller inte.

Vad var det han ville?

– Det kan man verkligen fråga sig... vad som pågår på internet. Jag kan inte svara på den frågan.

Är han elev på skolan?

– Nej, han går inte på KTH.

Är han ångerfull?

– Ja, han är kolossalt ångerfull. Frukltansvärt ångerfull.

Kommer ni motsätta er häktning?

– Ja, absolut. I allt fall bestrider vi att gärningen ska anses vara ett grovt brott. Är det ett brott så är det ett olaga hot av normalgraden.

Vad anser du generellt om kommunikation på internet?

– Det är ju ett fritt forum och där får man ju faktiskt skriva vad man vill. Men det stöter ju uppenbarligen på problem, det gör det ju. Men det stöter ju uppenbarligen på problem, ibland. Och där blir det problem även för rättvisan.

Malin Leissner
malin.leissner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista