Satsningar mot narkotika sammanfaller med skott mot krog

De senaste skottlossningarna mot en Aveny 10 har inträffat samtidigt som kommunen ska dra igång en satsning mot narkotikan på krogarna i Göteborg.

I samarbete med krogarna och polisen ska man nu bekämpa langningen och användningen av narkotika. Krogsatsningen ingår i Mobilisering mot Narkotika som staten och kommunen satsar åtskilliga miljoner i.


Knarket på populära och centrala trendkrogar ska bekämpas i samarbete mellan krogarna själva, kommunen och polisen, till exempel i gemensamma tillslag. Krog- och vaktpersonal ska utbildas om knarkanvändningen och socialarbetare ska försöka motivera partyknarkare för behandling. Ett arbete som kan ha sina risker när skottlossningarna enligt polisen kan ha samband med att kriminella vill få makt över bland annat narkotikan på krogarna.


Men Pelle Berglund (s) som har ansvar för det drogförebyggande arbetet och som är ersättare i kommunstyrelsen tror inte att krögarna får kalla fötter och nu drar sig för samarbetet. Han tror snarare att seriösa krogar kommer välkomna arbetet.