Patric Blomdahl, Fröunda Hockey. Foto: Adam Ihse/Scanpix.
Frölunda Hockey

Tempen stiger inför kvartsfinalen

Idag är det dags,  Frölunda går in i hockeyns kvartsfinalspel mot Linköping hemma i Scandinavium.

Två stora frågetecken i Frölundas trupp inför matchen är lagkaptenen Joel Lundqvist som skadade knät på träningen i måndags och veteranen Per-Johan Axelsson som varit borta ett par veckor.

Enligt tränaren Ulf Dahlén är det högst tveksamt om nån av dem kan spela. Joel Lundqvist deltog bara en kvart på gårdagens träning medan Pebben var med hela tiden och deltog friskt i nötandet av spel i numerärt överläge.

Under matchvärmningen tas definitivt beslut om deras medverkan.

Träningen igår gav inga besked om hur tränarna Dahlén/Lundh tänker formera laget utan fukuserades på Power Play och Box Play. Viktiga ingredienser som kan bli avgörande, inte minst med tanke på att Linköping var seriens bästa lag med en man mer på isen.

Det vet Patric Blomdahl och hans lagkamrater som i det senaste mötet släppte in fyra mål i numerärt underläge.

– Dom är ruggigt bra där och vi har försökt att scouta det så bra vi kan och gått igenom vad vi ska göra och vi får hoppas att det räcker till, säger Patric Blomdahl.

När ni har spelat riktigt bra, vad är det ni gör då?

– Jag tycker att vi har varit intensiva över hela banan. Vi har spelat med stort tålamod, rakt och enkelt, kommit in framför motståndarnas mål och varit ettriga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista