Energispar-dag för föreningsfolk

Föreningarna i Göteborg gör av med för mycket el och vatten. Med enkla knep skulle energikostnaderna kunna sänkas rejält. För att få bukt med problemen arrangeras det idag en inspirationsdag för föreningsfolk på Kviberg i Göteborg.

Av de 1200 föreningar som finns under Göteborgs Stads paraply skulle många kunna bli bättre på att spara energi, säger Suzanne Raneke på idrotts-och föreningsförvaltningen i Göteborgs Stad:

– De senaste åren har energipriset stigit otroligt mycket, för en del föreningar är det till och med fördubblat. Det finns ju enkla lösningar för att sänka kostnaderna. Om man sänker gradantalet i lokalerna en procent, det kan betala sig väldigt snabbt.

För att få bukt med de här problemen arrangeras det idag en inspirationsdag på Kviberg i Göteborg för folk från föreningslivet.

– Ja, i Göteborg finns många föreningar som söker lokalbidrag hos oss och alla är inbjudna. Alla som vill få lite idéer om hur man kan göra är välkomna, säger Susanne Raneke.

Martin Eriksson
martin.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".